dinsdag 13 januari 2015

De natuurlijke nagels... (Deel 9)

Hoe kom je er aan? en er ook weer vanaf: Dunne nagels

Dunne nagels, iedereen heeft er wel eens last van gehad. Maar wat is hier nou de oorzaak van? Het hebben van dunne nagels kan verschillende redenen hebben. Van ondervoeding of een eetstoornis tot aan een traumatische ervaring. Vandaag bespreken we de verschillende oorzaken. 

Ouderdom

De nagels worden naarmate de leeftijd oploopt dunner en daardoor ook kwetsbaarder. Dit is een natuurlijk proces en komt bij veel mensen voor. Een oplossing hiervoor is om kunstnagels of gel nagellak te gaan dragen, maar ook verstevigende nagellak of nagelriemolie kunnen een uitkomst bieden. 

Niet verharden, wel verstevigen

Nagelverharder heeft geen zin als de nagels heel dun zijn, want dunne nagels breken nog gemakkelijker als ze ook nog hard zijn. Een versteviging is beter omdat die het bestandsdeel wat de nagel uitdroogt (aceton of formaldehyde) niet bevat in tegenstelling tot de verharder. 

Vijlen

Door de nagels te polijsten gaan ze mooi glanzen, maar je vijlt ook een laagje van de nagel af. Hierdoor wordt de nagel nog dunner en kwetsbaarder. Wil je je nagels laten glanzen? Doe dit dan liever met een mooie topcoat. 

Waterschade

Mensen die voor hun beroep regelmatig met hun handen in het water zitten, krijgen vaak last van dunne(broze) nagels. Dat komt doordat water de vochtbalans in de nagels verstoort (de nagel zuigt water op en zet daarbij uit). Het vocht verdampt en neemt ook de natuurlijke vocht uit de nagel mee waardoor de nagels uitdrogen en dus dunner en zwakker worden. Het beste is op handschoentjes te dragen tijdens het schoonmaken. Ook handcréme en nagelriemolie zijn een goede verzorging om de vochtbalans in de nagels op pijl te houden

Basecoat en Acetonvrij

Nagellak met de juiste ingrediënten droogt de nagel niet uit. Start altijd met een basecoat omdat deze bevat 10% meer goede ingrediënten dan een normale nagellak. Hierdoor heeft je nagel extra bescherming. Het is wel raadzaam om bij het verwijderen van nagellak acetonvrije nagelremover te gebruiken, want aceton droogt de nagel uit.

Zelf pulken

Dunne nagels kunnen ook opstaan doordat je er aan zit te pulken. Dit komt vaak voor bij mensen die uitgroeiende gel- of acrylnagels hebben. Draag jij gel- of acrylnagels en ben je ze zat, of begin je er aan te pulken? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij je nagelstyliste, zo voorkom je het pulken en de beschadiging van je nagels

Afwijking

Nagels kunnen ook dun zijn door een bepaalde nagelafwijking. Hier zijn ook weer meerdere afwijkingen mogelijk. Vraag voor meer informatie uw nagelstyliste. 

Loslatende nagels

Traumanagels komen ook vaak voor. Dit zijn nagels die bijvoorbeeld eens tussen de deur zijn gekomen. Hierdoor kan het zijn dat je nagels loslaten. Je krijgt hier wel weer een nieuwe nagel voor terug maar deze is vaak wel dunner en sneller beschadigd. 

Kunstnagels

Als je last blijft houden van dunne nagels, zijn kunstnagels een oplossing. De versteviging van gel of acryl zorgt voor een zekerder gevoel, waarbij je niet meer bang hoeft te zijn dat bij elk klein stootje je nagels breken of dubbelklappen. Ook zijn kunstnagels een oplossing bij een beschadigde nagels. Door er een beschermend laagje gel of acryl over te zetten heeft de beschadiging tijd om uit te groeien. 

Volgende week meer over beschadigde nagels. Hoe voorkom je dit eigenlijk?

ღRigtsje

Bron: Nail Design Magazine








Geen opmerkingen:

Een reactie posten